Hot Stone

Een hotstone massage is een rustige massage, waarbij eerst een lichte massage wordt gegeven.
Bij de deel-massage zijn dit de achterkant van de benen, daarna wordt hetzelfde been wederom gemasseerd met warme stenen. Hierna worden er warme stenen op het bovenbeen en de kuit gelegd en onder de voet en tussen de tenen worden eveneens warme stenen gebonden. Daarna worden de benen afgedekt en kan de warmte van de stenen diep indringen in uw spieren. Dit herhaalt zich bij de rug en nek.

De stenen die gebruikt worden zijn basalt stenen.

Basalt is het beste materiaal voor hotstone massages. De stenen zijn afkomstig uit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Door het hoge ijzergehalte houdt de steen de warmte lang vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. Basalt is paramagnetisch, wat betekent dat de steen aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is conductor van subtiele energieën. De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen.  De toepassing van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft de masseur ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn.

Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, tevens stimuleert en activeert deze massage het zelfherstellingsvermogen van het lichaam.

Tegen lichamelijke klachten

Deze therapie is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen en algehele moeheid, maar ook zeker voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen... !