Klankschaal

Klankschalen komen van oorsprong uit het Himalayagebied, maar ook in Japan wordt er gebruik van gemaakt. Ze dienen als offerschaal, voor voeding of bij meditatie. De schalen bestaan uit verschillende soorten metaal en de hoeveelheid van een metaal bepaalt tevens de kleur en de klank van de schaal. De schalen die in mijn praktijk gebruikt worden komen uit India en Nepal.

Klank heeft een diepe werking op de geest en op het lichaam. Dr. Emoto heeft aangetoond met resonantiefoto’s wat klank doet met water en aangezien ons lichaam voor een groot gedeelte uit water bestaat kunt u zich het effect voorstellen.

De klankschaalmassage bij TIRA gaat als volgt te werk:

We beginnen met het samenstellen van een massage-olie d.m.v. spiertesten. Dan wordt met u overlegd wat u als doel heeft m.b.t. deze behandeling, dat kan bijv. stressvermindering zijn of meer energie. Via de Touch for Health test ik welke schalen er voor u geschikt zijn en welke chakra’s er met m.b.t. uw doel uit balans zijn. U ligt op uw rug en de schalen spreiden hun klanken over u uit, dit brengt rust en ontspanning. De klankschaalmassage is bij iedereen anders en heeft ook bij ieder een ander effect. Klankschalen worden niet alleen buiten uw lichaam gebruikt maar ook op uw lichaam, zingen zij voor en door u heen.

Hierna mag u zich omdraaien en u van uw bovenkleding ontdoen en krijgt u een rug/nekmassage.  Zo raakt u volledig ontspannen en haal ik alle spanning en stress uit uw lichaam. Vervolgens gaan we verder met de klankschaalmassage, welke wordt beëindigd met de shantigong om u weer terug te brengen naar het nu!