Oktober 2011 – Han de Regt

Geplaatst op

Ik ben Han de Regt (49 jaar) en ik heb heel veel gesport in mijn leven. Misschien lig ik daarom wel af en toe versleten bij Anje op de massagebank. In Rotterdam heb ik tijdens en na mijn studie geroeid.
Twaalf jaar topsport die ik heb mogen bekronen met veel Nederlandse titels en een bronzen medaille op de WK in 1990 in het nummer vier zonder stuurman (in de lichte klasse, dat is tot 72,5 kg per roeier).

In 2001 verhuisde ik naar Apeldoorn en werd het tijd om weer aan de conditie te werken na 7 jaar vrijwel niet aan sport te hebben gedaan. Eerst twee jaar meerennen in de lange afstandsgroep (halve marathon van Loenen in 1 uur 19 minuten) en toen herinnerde ik mij dat ik ook op de atletiekbaan vroeger hard kon lopen. In 2004 werd ik na een half seizoen hard trainen bij de mannen 40+, leeftijdsgehandicapten volgens mijn vrouw, 5e op de 800 meter (beste tijd; 2.01) én de 1500 meter (beste tijd 4.12). En dat gaf voldoende boost om Ned. Kampioen op de 1500 meter te willen worden. Wonderbaarlijk lukte dat ook, en met een prachtige fotofinish. Op mijn 45ste wilde ik dat kunstje herhalen op de 800 meter. Maar het loopt niet altijd zoals ik wil J. Ik ben meer sprintwerk en zelfs krachttraining gaan doen, maar dat had een averechts effect. TIP: niet werken aan je slechte punten, zeker niet als je op leeftijd bent!

Nu ben ik met Anje hard aan het werk om straks weer twee keer in de week te kunnen genieten van een licht hardlooptraininkje in het bos. Mijn kuitspieren en pezen zijn een irritante zwakke plek geworden. Dus wat doe je dan in de tussentijd als je in Apeldoorn woont: baanwielrennen. Hartstikke leuk.

Ik kan trouwens in mijn werk mijn passie kwijt. Kijk maar eens op www.sportnaarsucces.nl. Ik adviseer organisaties / teams hoe Steeds Beter te Worden met pijlers van succes uit de sport.

Groet aan iedereen, en veel plezier met sporten.

Han de Regt