Sportmassage

Sportmassage heeft een gunstige invloed op de prestaties, mits deze massage regelmatig wordt ondergaan. Bij een zeer intensief trainingsschema zorgt deze massage dat de sporter sneller hersteld en bouwstoffen beter worden opgenomen. Een goede sportmassage voorkomt blessures en is zeer aan te raden bij welke vorm van sport dan ook.

 

Sportmassage tussen toernooien in

Deze “profylactische” massage wordt in mijn praktijk het meeste gegeven. Het zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en bouwstoffen beter worden opgenomen door de spieren. Indien deze massage op zeer regelmatige basis wordt gedaan, kan het blessures voorkomen.

Sportmassage na een sportactiviteit

Hierbij worden de spieren weer tot ontspanning gebracht en afvalstoffen worden zo sneller en doeltreffender verwijderd.

Sportmassage voor de wedstrijd

Dit is alleen aan te raden als een snelle massage, welke de spieren aanzet tot optimaal bewegen. Dit alleen, indien er enige dagen eerder een massage aan vooraf is gegaan, zodat alle afvalstoffen zijn afgevoerd. Doet men dit niet, dan loop je het risico op de wedstrijddag niet optimaal te kunnen presteren. Men heeft het gevoel van “pap in de benen” te hebben in plaats van spieren.

Sporters van de maand

Diverse sporters laten zich masseren bij Tira. Zo af en toe zetten we een van deze sporters in het zonnetje en is hij of zij de sporter van de maand. Klik hier om te zien welke sporters al eens sporter van de maand geweest zijn.