Taping

Taping in de sport en bij pijn.

Na het volgen van een aantal workshops over taping ben ik hiermee aan de slag gegaan. Hier uit voort kwamen  verrassend goede resultaten, pijn verdween en de mobiliteit werd vergroot. Taping kan gebruikt worden om een gewricht te stabiliseren, bijv. bij een frozen shoulder. Maar ook bij sporters die tijdens het sporten last krijgen van bijv. de hamstrings kunnen baat hebben bij Taping.

Voor duursporters zorgt het voor minder verzuring tijdens het sporten. Taping zorgt ervoor dat de druk in het onderhuidse bindweefsel afneemt, het lympfevocht sneller af wordt gevoerd en de doorbloeding van de spier en pees beter wordt. Dit zorgt ervoor dat het genezingsproces wordt gespoedigd. Dit gebeurt door de speciale manier van het aanbrengen van de tape.

Lympfevocht hoopt zich op, als er bijv. een blessure zoals een klein scheurtje in de spier zit. Als dit vocht sneller wordt afgevoerd, kan de doorbloeding van de spier sneller op gang komen. Hierdoor herstelt de spier zich sneller en heeft u minder last van druk door het lymfevocht. Taping is niet alleen te gebruiken voor sportmensen, maar voor iedereen die af wil van pijntjes. Bij pijn in de rug werkt het ook goed, maar zoals altijd: eerst naar de huisarts!