Touch for Health

Touch for Health is een methode die spier- en energieversterkend werkt. Het doel van de Touch for Health is het lichaam in een optimale conditie te brengen, te houden en het zelfherstellend vermogen te activeren. Met deze methode kunnen met behulp van manuele spiertesten spierzwakten en energieblokkades worden opgespoord die met eenvoudige technieken kunnen worden gecorrigeerd.

De wervelkolom wordt op zijn plaats gehouden door spieren. Bij een optimale houding is de spierspanning aan beide zijden van de wervelkolom hetzelfde. Door bijv. emoties, stress, reacties op voeding, ongelukken, etc. kan de spierspanning veranderen.
In de kinesiologie  en Touch for Health richt men zich op het evenwicht tussen de samenwerkende spieren. Aangezien de mens één geheel is, zullen ook andere spieren, organen of energiesystemen hierop reageren.

U kunt door te klikken op de pagina's in het bovenstaande menu meer informatie lezen over deze onderwerpen.

Een verkrampte spier in een been kan uiteindelijk de oorzaak zijn van een zwakke spier ergens anders in het lichaam. Er kan daardoor een verandering in de houding ontstaan zowel fysiek als psychisch als mentaal, hetgeen kan resulteren in het minder goed functioneren van de mens in zijn totalileit.
Kinesiologie en Touch for Health houden zich bezig met het herstellen van het evenwicht tussen samenwerkende organen en de samenwerking van het gehele lichaam en wezen van de mens.

 

Bij alle klachten geldt, eerst uw huisarts raadplegen!

Kinesiologie

Thyatira methode

Leefblind / Leesblind

Schaduwtesten